Loading...

FIFPro, Park 20|20 Beukenhorst Zuid, Hoofddorp, The Netherlands

DESCRIPTION

As the worldwide representative union for all professional soccer players, FIFPro’s global reach and the cultural diversity of its members have inspired the dynamic design for a new headquarters building located at Park 20|20 in the Netherlands. Shaped by a solar shade canopy, a monumental glass entry volume visually connects and activates interior public spaces on multiple floors while creating direct relationships with exterior gardens and park amenities. Abundant daylight penetrates deep into open, efficient, and flexible floor plates with interiors that showcase the colors and materials of the world. In the garden, a sculptural auditorium anchors outdoor passive recreation and gathering spaces with an LED screen that broadcasts matches from faraway places. Embodying the organization’s mission to promote fair play, equality, and solidarity among its international family of athletes, FIFPro’s new home is a connective instrument of openness, transparency, and responsive design, celebrating and promoting connectivity between global and local communities.

“This sustainable office, with its connecting auditorium for press conferences, seminars, and congresses, meets all of our expectations. The various open spaces, both inside and out, offer many possibilities for the formal and informal meetings that are often held here. What attracted us initially is its location and proximity to Schiphol and the whole look and feel of the park. These elements are both efficient and attractive for the many international visitors we receive here. By gaining more insight into the Cradle to Cradle philosophy and realizing the clear positive gains we could make, our enthusiasm grew. Alongside this, the sustainable nature of the park is consistent with the social responsibility that we have towards our members. Fairness and justice being two of our key principles.”

– Theo van Seggelen, Director FIFPro

PROGRAM

Offices, Roof Garden and Event Space, Auditorium, Dining

AREA

2,358 square meters

STATUS

Completed May 2013

TEAM

William McDonough + Partners, Design Architect
KOW, Architect of Record
Merkx + Girod, Interior Architect
Copijn, Landscape Architect
Van der Vorm Engineering, Structural Engineer
Installatie Advies Groep, MEP Engineers
DGMR, BREEAM Consultant
IBB Kondor, Contractor

AWARDS

BREEAM Excellent